The Cold Desire
   Strona Główna FORUM Ekipa Sklep Banner Zasady nadsyłania prac WYDAWNICTWO
Czerwca 20 2025 10:39:43   
Nawigacja
Szukaj
Nasi autorzy
Opowiadania
Fanfiki
Wiersze
Recenzje
Tapety
Puzzle
Skórki do Winampa
Fanarty
Galeria
Konwenty
Felietony
Konkursy
ŚCIANA SŁAWY
Tutaj będą umieszczane odnosniki do stron, na których znalazły się recenzje wydanych przez nas książek

POLECAMY
Pozycje polecane przez naszą stronę. W celu zobaczenia szczegółów należy kliknąć w dany banner

Witamy
Strona ta poświęcona jest YAOI - gatunkowi mangi i anime ukazującemu relacje homoseksualne pomiędzy mężczyznami. Jeśli jesteś zagorzałym przeciwnikiem lub w jakiś sposób nie tolerujesz homoseksualizmu, to lepiej natychmiast opuść tę witrynę - resztę naszych Gości serdecznie zapraszamy
Zobacz Temat
The Cold Desire | Różne | Poznajmy się
Strona 1 z 2 1 2 >
Autor Witam :)
kkohaku
Uytkownik

Postw: 517
Miejscowo: Warszawa
Data rejestracji: 04.12.11
Dodane dnia 04-12-2011 00:57
W sumie jakoś tak wyszło, że nie wiedziałam o istnieniu tej strony, mimo że światem yaoi interesuje się od dawna xD Ale po kolei smiley
Piszę od podstawówki, przeważnie jednak było to tworzenie z kimś. Od pół roku zaczęłam sama bawić się słowem i okazało się, że nie jest tak tragicznie jak wmawiali mi nauczyciele smiley A wpadłam tu aby podłapać cennych rad i dzięki temu wzbogacić i ulepszyć swoje pisanie. Lubię tematykę fantasy i właśnie w tym gatunku stawiam pierwsze kroki. Wymyślanie całego świata, poszczególnych cech dla danych ludów itp jest pracochłonne ale i miłe jak już się patrzy na skończony efekt. Nie dawno też zabrałam się za obyczajówkę, dziejącą w Polsce. Idzie dobrze, chociaż jak zwykle gdy wena upada to człowiek nie wiem w co ręce włożyć xD
Moją miłością jednak jest rysunek, który pięknie się łączy z literaturą smiley Obrazowanie tego co stworzyły słowa to sama przyjemność.
3566150 http://kkohaku.deviantart.com/
Autor RE: Witam :)
Demon Lionka
Uytkownik

Postw: 489
Miejscowo: Hell, as usual ;3
Data rejestracji: 03.11.11
Dodane dnia 04-12-2011 01:13
Cześć, Kohaku! smiley Miło Cię tu widzieć! smiley Jako pierwszy wita zabłąkany na forum ciemną nocą Demon smiley Mam nadzieję, że Ci się spodoba, będziesz pisała duuużo postów i podsyłała do aktualek swoje opowiadania smiley

"- Sometimes even Hell is frozen over.
- Maybe. But even Hell isn't frozen forever."
"Death In Your Eyes..." - Lucifer and Mastema
http://www.demon-lionka.deviantart.com/
kkohaku
Uytkownik

Dodane dnia 04-12-2011 01:22
Ooo cześć Lionka smiley Miło Cię tu spotkać smiley Od razu lepiej się czuję jak widzę znaną osóbkę smiley
Opowiadanie wrzucę ale najpierw chcę je jeszcze poprawić , a zwłaszcza pierwsze rozdziały :>
Edytowane przez kkohaku dnia 04-12-2011 01:23
Aquarius
Super Administrator

Postw: 216
Data rejestracji: 28.06.11
Dodane dnia 04-12-2011 08:33
A ja witam w imieniu administracji smiley
Mam andzieję, że będziesz się z nami świetnie bawić.
Przypominam także, że można do nas przesyłać nie tylko opowiadania, ale i rysunki własnego autorstwa (napisałaś, że Twoją miłością jest rysunek), które mogą być umieszczone na stronie jako rysunki, albo przerobione na puzzle.
Więc twórz, twórz i jeszcze raz twórz, a potem szybciutko do nas przysyłaj smiley

Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw ściągnie cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
An-Nah
Uytkownik

Postw: 454
Miejscowo: Thedas/Normandia SR-2
Data rejestracji: 24.10.11
Dodane dnia 04-12-2011 08:42
Hej Kkohaku. Ślicznie rysujesz *.* O rany, czy da się ciebie naciągnąć na coś...?

Dobra, interesowna będę kiedy indziej, na razie witam i mam nadzieję, że pobędziesz dłużej i znajdziesz na stronie coś dla siebie.

A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
To the leader, the pariah
the victim, the messiah -
this is war
kkohaku
Uytkownik

Dodane dnia 04-12-2011 14:10
Aquarius napisał/a:
A ja witam w imieniu administracji smiley
Mam andzieję, że będziesz się z nami świetnie bawić.
Przypominam także, że można do nas przesyłać nie tylko opowiadania, ale i rysunki własnego autorstwa (napisałaś, że Twoją miłością jest rysunek), które mogą być umieszczone na stronie jako rysunki, albo przerobione na puzzle.
Więc twórz, twórz i jeszcze raz twórz, a potem szybciutko do nas przysyłaj smiley

A ja właśnie szukałam (ale najwidoczniej z marnym skutkiem xD) czy można tu wystawiać prace rysunkowe i nie znalazłam xD Ale jeśli można to chętnie to zrobię smiley Dziękuje za miłe przyjęcia ^__^ Znajoma, która mi poleciła stronę nie kłamała, że macie taką domową atmosferę smiley

An-Nah napisał/a:
Hej Kkohaku. Ślicznie rysujesz *.* O rany, czy da się ciebie naciągnąć na coś...?

Dobra, interesowna będę kiedy indziej, na razie witam i mam nadzieję, że pobędziesz dłużej i znajdziesz na stronie coś dla siebie.

Oczywiście, że rysuje też dla innych więc śmiało mnie męcz ^__^ I dziękuje jeszcze raz za miłe słowa na temat rysunków smiley
Edytowane przez kkohaku dnia 04-12-2011 14:11
Aquarius
Super Administrator

Dodane dnia 05-12-2011 08:33
Kkohaku, mieliśmy prace rysunkowe, ale po awarii serwera i licznych przenosinach i ucieczce autorów prace te gdzieś nam wcięło.
Jeżeli więc masz jakieś rysunki i chcesz je zamieścić, to szybciutko je dawaj smiley
Tylko pamiętaj: tematyka yaoi albo shounen-ai

Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw ściągnie cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Aquarius
Super Administrator

Dodane dnia 05-12-2011 08:44
kkohaku napisał/a:
Dziękuje za miłe przyjęcia ^__^

Kochana, ty się nie daj zwieść smiley Tu grasują D E M O N Y, które nie zawsze są miłe

Znajoma, która mi poleciła stronę nie kłamała, że macie taką domową atmosferę smiley

Hmm, a można wiedzieć,co to za znajoma? Oczywiście jeśli to nie tajemnica

Edytowane przez Aquarius dnia 05-12-2011 08:45
kkohaku
Uytkownik

Dodane dnia 05-12-2011 11:03
Aquarius napisał/a:
Kkohaku, mieliśmy prace rysunkowe, ale po awarii serwera i licznych przenosinach i ucieczce autorów prace te gdzieś nam wcięło.
Jeżeli więc masz jakieś rysunki i chcesz je zamieścić, to szybciutko je dawaj smiley
Tylko pamiętaj: tematyka yaoi albo shounen-ai

To mam małą nadzieje, że na nowo ruszy dział grafiki bo będę udzielać się czynnie w tej dziedzinie smiley Bodajże wczoraj wysłałam pod wskazany adres dwie paczuszki z tematyką yaoi smiley

Aquarius napisał/a:

Kochana, ty się nie daj zwieść smiley Tu grasują D E M O N Y, które nie zawsze są miłe

Jak w każdej rodzinie są czarne ...demony xD Dobrze, dobrze za słodko też nie może być, a konflikty i kłótnie tylko wzmacniają więzi ;D

Aquarius napisał/a:Hmm, a można wiedzieć,co to za znajoma? Oczywiście jeśli to nie tajemnica

Chyba nie, najwyżej jak umilknę to wiedzcie, że ukochana Dream mnie dopadła ;D A to ona mnie ładnie nakręciła na stronę, mimo że miałam wcześniej negatywny stosunek do tego typu stron, po bliskim spotkaniu z inną smiley
Aquarius
Super Administrator

Dodane dnia 05-12-2011 13:39
kkohaku napisał/a:

Chyba nie, najwyżej jak umilknę to wiedzcie, że ukochana Dream mnie dopadła ;D A to ona mnie ładnie nakręciła na stronę, mimo że miałam wcześniej negatywny stosunek do tego typu stron, po bliskim spotkaniu z inną smiley

Miło wiedzieć, że nasza strona podoba się nowym czytelnikom. Mam nadzieję, ze ty te zostaniesz z nami na dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo smiley

Ome
Uytkownik

Postw: 301
Miejscowo: Potężny Księgozbiór
Data rejestracji: 29.10.11
Dodane dnia 05-12-2011 16:33
Cześć, miło Cię widzieć i poznać! smiley Jeżeli ten rysunek-ikonka to Twoje dzieło, to zgadzam się z An: bardzo ładny, też mi się podoba.
Miłego gadania z nami na forum (i w shoucie, tam to się dopiero dzieje w pewnych godzinach, aż Aquarius musi mieć oczy dookoła głowy, żeby się cała banda za mocno nie rozbrykała smiley ) oraz sprawdzania swoich sił na stronie!

"No wiesz, standardy muszą być. Jak jest licealista, to koniecznie musi mieć chłopaka albo z mafii, albo lekarza, albo architekta, albo właściciela sklepu z kosiarkami".
Źródło cytatu: Jedyna i Niepowtarzalna Natiss
http://musivum.livejournal.com/profile
kkohaku
Uytkownik

Dodane dnia 05-12-2011 17:45
Ome napisał/a:
Cześć, miło Cię widzieć i poznać! smiley Jeżeli ten rysunek-ikonka to Twoje dzieło, to zgadzam się z An: bardzo ładny, też mi się podoba.
Miłego gadania z nami na forum (i w shoucie, tam to się dopiero dzieje w pewnych godzinach, aż Aquarius musi mieć oczy dookoła głowy, żeby się cała banda za mocno nie rozbrykała smiley ) oraz sprawdzania swoich sił na stronie!

Mi też miło Cię poznać smiley Tak, ten rysunek w ikonce to moje dziecko i bardzo się cieszę, że się podoba smiley
Chętnie poszaleje w shoucie smiley A są jakieś godziny spotkań?smiley
Ome
Uytkownik

Postw: 301
Miejscowo: Potężny Księgozbiór
Data rejestracji: 29.10.11
Dodane dnia 05-12-2011 17:52
Ekhm... *nastrojowe, ponure dźwięki organów w zamczysku*
Północ!
*organy łupią dalej*
(No, może nie aż taka północ, ale pod wieczór jakoś sobie popuszczamy cugli i hajda!..., znaczy, wesoło się robi smiley)

"No wiesz, standardy muszą być. Jak jest licealista, to koniecznie musi mieć chłopaka albo z mafii, albo lekarza, albo architekta, albo właściciela sklepu z kosiarkami".
Źródło cytatu: Jedyna i Niepowtarzalna Natiss
http://musivum.livejournal.com/profile
An-Nah
Uytkownik

Dodane dnia 05-12-2011 18:02
A An musi iśc zpać o 23, akurat wtedy, jak się robi ciekawie.

Kkohaku, mam wyobrażenie o co ci może z innymi stronami chodzić, ale nie będę się wgłębiać, puki walka sentymentów z resentymentami jeszcze się we mnie nie rozstrzygnęła.

A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war
kkohaku
Uytkownik

Dodane dnia 05-12-2011 19:47
Ome napisał/a:
Ekhm... *nastrojowe, ponure dźwięki organów w zamczysku*
Północ!
*organy łupią dalej*
(No, może nie aż taka północ, ale pod wieczór jakoś sobie popuszczamy cugli i hajda!..., znaczy, wesoło się robi smiley)

Ha ha w sumie idealna pora na pogaduszki smiley

An-Nah napisał/a:
A An musi iśc zpać o 23, akurat wtedy, jak się robi ciekawie.

Kkohaku, mam wyobrażenie o co ci może z innymi stronami chodzić, ale nie będę się wgłębiać, puki walka sentymentów z resentymentami jeszcze się we mnie nie rozstrzygnęła.

An mówisz o blogach z analizami?smiley
An-Nah
Uytkownik

Dodane dnia 05-12-2011 19:54
Kkohaku, chodzi mi o to twoje zdanie "miałam wcześniej negatywny stosunek do tego typu stron, po bliskim spotkaniu z inną" - o NL chodziło?

A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war
kkohaku
Uytkownik

Dodane dnia 05-12-2011 19:58
Tak, o tą stronę mi chodziło smiley
An-Nah
Uytkownik

Dodane dnia 05-12-2011 20:01
No to mówię - sentymenty i resentymenty względem NL każą mi zamknąć usta na kłódkę. Bo jeszcze nie zdecydowały, które silniejsze.

A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war
kkohaku
Uytkownik

Dodane dnia 05-12-2011 20:07
Krótko tam byłam i po prostu pierwsze wrażenie pozostało dość złe. Jednak czy cała strona jest zła , nie wiem. W sumie tylko słyszę od innych autorów negatywne opinie na jej temat jak obecnie rządzi. Poznałam też wielu, którzy po prostu się stamtąd wynieśli i założyli własne blogi.
An-Nah
Uytkownik

Dodane dnia 05-12-2011 22:35
Idea selekcji tekstów była słuszna - w pewnym momencie poziom śmieciowych opowiadań był zatrważający. Niestety, za tym poszedł foch części autorów, przesada ze strony administracji, aż na stronie została mała grupka, która straciła zainteresowanie. I żałuję, bo lubiłam i NL, i ludzi stamtąd (tak, także i tę grupkę) - ale wspólny język poszedł się kochać.

A warning to the prophet
the liar, the honest -
this is war.
this is war
Strona 1 z 2 1 2 >
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Uytkownika

Haso

Nie jeste jeszcze naszym Uytkownikiem?
Kilknij TUTAJ eby si zarejestrowa.

Zapomniane haso?
Wylemy nowe, kliknij TUTAJ.
Nasze projekty
Nasze stałe, cykliczne projekty

Tu jesteśmy
Bannery do miejsc, w których można nas też znaleźć

Ciekawe strony

Shoutbox
Tylko zalogowani mog dodawa posty w shoutboksie.

Myar
22/03/2018 12:55
An-Nah, z przyjemnością śledzę Twoje poczynania literackie smiley

Limu
28/01/2018 04:18
Brakuje mi starego krzykajpudła :c.

An-Nah
27/10/2017 00:03
Tymczasem, jeśli ktoś tu zagląda i chce wiedzieć, co porabiam, to może zajrzeć do trzeciego numeru Fantoma i do Nowej Fantastyki 11/2017 smiley

Aquarius
28/03/2017 21:03
Jednak ostatnio z różnych przyczyn staram się być optymistą, więc będę trzymał kciuki żeby udało Ci się odtworzyć to opowiadanie.

Aquarius
28/03/2017 21:02
Przykro słyszeć, Jash. Wprawdzie nie czytałem Twojego opowiadania, ale szkoda, że nie doczeka się ono zakońćzenia.

Archiwum