The Cold Desire
   Strona G艂贸wna FORUM Ekipa Sklep Banner Zasady nadsy艂ania prac WYDAWNICTWO
Pa糳ziernika 31 2025 11:57:41   
Nawigacja
Szukaj
Nasi autorzy
Opowiadania
Fanfiki
Wiersze
Recenzje
Tapety
Puzzle
Sk贸rki do Winampa
Fanarty
Galeria
Konwenty
Felietony
Konkursy
艢CIANA S艁AWY
Tutaj b臋d膮 umieszczane odnosniki do stron, na kt贸rych znalaz艂y si臋 recenzje wydanych przez nas ksi膮偶ek









































POLECAMY
Pozycje polecane przez nasz膮 stron臋. W celu zobaczenia szczeg贸艂贸w nale偶y klikn膮膰 w dany banner





Witamy
Strona ta po艣wi臋cona jest YAOI - gatunkowi mangi i anime ukazuj膮cemu relacje homoseksualne pomi臋dzy m臋偶czyznami. Je艣li jeste艣 zagorza艂ym przeciwnikiem lub w jaki艣 spos贸b nie tolerujesz homoseksualizmu, to lepiej natychmiast opu艣膰 t臋 witryn臋 - reszt臋 naszych Go艣ci serdecznie zapraszamy
Zobacz Temat
The Cold Desire | R贸偶ne | Nasze hobby
Strona 2 z 2 < 1 2
Autor RE: Gotowanie
Pandorzaste
U縴tkownik

Avatar U縴tkownika

Post體: 36
Data rejestracji: 19.02.12
Dodane dnia 21-02-2012 18:45
Z kr贸lika jad艂am tylko pasztet- dobra rzecz, musz臋 przyzna膰. W winie to za艣 wi臋kszo艣膰 mi臋siw si臋 dobrze sprawdza.

Przepis na mega proste i szybkie ciasto (mi zajmuje godzin臋 wi臋c normalnemu cz艂owiekowi zajmie...kwadrans?)

1 dag mas艂a
niepe艂na szklanka cukru
szklanka m膮ki
3 jaja
cukier wanilinowy (1 opakowanie mo偶e by膰)
1/2 艂y偶eczki proszku do pieczenia (na sodzie te偶 wyjdzie)
dowolne owoce, jakie znajdziemy pod r臋k膮

Wszystko poza owocami miksujemy, potem na wierzch wrzucamy owoce i do piekarnika (170 stopni) wstawiamy na jakie艣 45 minut (zwykle 30 starcza). Mo偶na te偶 zrobi膰 zamiast ciasta babeczki, piek膮 si臋 oko艂o 20 minut.

Smaczne i proste pierniczki:

50 dag m膮ki
20 dag cukru pudru
20 dag miodu (ja zwykle robi臋 z podwojonej ilo艣ci rzeczy w przepisie, czyli z kilograma m膮ki, dorzucaj膮c najwi臋kszy s艂oik miodu, jaki znajd臋. Polecam wrzosowy lub gryczany)
12 dag mas艂a
1 jajo
1 dag sody oczyszczonej
2 czubate 艂y偶ki przyprawy do piernika

Na pocz膮tku mi贸d, przypraw臋 i cukier podgrzewamy razem do uzyskania jednolitej, lej膮cej masy. Studzimy nieco. M膮k臋 mieszamy z sod膮, robimy wg艂臋bienie i wlewamy mas臋 miodow膮. Siekamy, zarabiamy, czy co tam jeszcze. Dodajemy posiekane mas艂o i wbijamy jajo- zagniatamy na g艂adkie, jednolite ciasto (cz臋艣膰 mo偶na spokojnie przechowywa膰 w lod贸wce, je艣li nie mamy czasu zrobi膰 od razu ca艂ego). Ciasto wa艂kujemy i wykrawamy pierniczki, najlepiej niezbyt grube (maksymalnie na grubo艣膰 1 cm), pieczemy oko艂o 10 minut w 艣rednio nagrzanym piekarniku. Pierniczki powinny nabra膰 z艂oto-br膮zowego koloru. Pieczone zbyt d艂ugo robi膮 si臋 bardzo twarde i gorzkawe!

Mo偶na je spokojnie przechowywa膰...jak si臋 uchowaj膮 znaczy smiley. Najlepiej polukrowa膰 je standardowym lukrem ucieranym z cukru pudru i du偶ej ilo艣ci cytryny. Mog膮 udekorowa膰 choink臋. Przechowywane w szczelnym naczyniu twardniej膮, ale w贸wczas wystarczy przed podaniem dorzuci膰 do nich kilka cz膮stek jab艂ka na przyk艂ad, to zmi臋kn膮 smiley.

Na razie tyle, dojdzie jeszcze ciasto czekoladowo-jab艂kowe i moja wersja murzynka smiley. Ze s艂odko艣ci mog臋 jeszcze dorzuci膰 mus czekoladowy.
Autor RE: Gotowanie
naru
U縴tkownik

Post體: 130
Data rejestracji: 08.01.12
Dodane dnia 24-02-2012 12:00
obiad dzisiejszy moj to smiley

- piersi z indyka < moze byc dowolne miesko>
- fasolka szparagowa
- pieczarki
- sezam
- marynata < miod, olej sezamowy, pikantna przyprawa, sos sojowy >
- bulion moze byc z kostki najlepiej zeberkowej smiley

mieso przymarnowac tak na godzinke <mozna krocej> , podsmazyc az bedzie podpieczone, dodac warzywa, dalej podsmazac, zalac nastepnie bulionem, gdy wszystko bedzie miekkie zaklepac <woda plus skrobia ziemniaczana> sprobowac, jesli trzeba doprawic do smaku podawac z ryzem smacznego smiley


5313685
Autor RE: Gotowanie
Flabra
U縴tkownik

Avatar U縴tkownika

Post體: 63
Miejscowo舵: Lublin
Data rejestracji: 18.02.12
Dodane dnia 24-02-2012 16:36
brzmi smacznie smiley Chyba zrobi臋 taki obiad mojej rodzince w weekend A m贸j obiad na dzi艣 - mro偶ona pizza, szynka, ser i ketchup XD


"Kto wie, mo偶e prawdziwa wolno艣膰 to miejsce, do kt贸rego mo偶na wr贸ci膰"
Autor RE: Gotowanie
Demon Lionka
U縴tkownik

Avatar U縴tkownika

Post體: 489
Miejscowo舵: Hell, as usual ;3
Data rejestracji: 03.11.11
Dodane dnia 24-02-2012 20:51
Ja by艂am ostatnio z Kitkiem w Woku i oczarowa艂y nas kuleczki zhimaqiu :3
Znaleziony na necie przepis:

Sk艂adniki:
r6; Anko (fasola)
r6; M膮ka z ry偶u kleistego (m膮ke zast膮pi艂am rozgotowanym ry偶em kleistym)
r6; Sezam
r6; Olej
r6; Sos karmelowy

Spos贸b przygotowania:

- Z m膮ki ry偶owej i ciep艂ej wody przygotowujemy ciasto.
- Z ciasta formujemy kuleczki, kt贸re nadziewamy past膮 fasolow膮.
- Kuleczki obtaczamy w sezamie i sma偶ymy na g艂臋bokim oleju. Podajemy z sosem karmelowym.

Jeszcze nie robi艂am, bo musz臋 upolowa膰 m膮k臋 z ry偶u kleistego, fasol臋 anko i sezam, ale zrobi臋 na pewno, bo kuleczki by艂y pyszne :3


"- Sometimes even Hell is frozen over.
- Maybe. But even Hell isn't frozen forever."
"Death In Your Eyes..." - Lucifer and Mastema
http://www.demon-lionka.deviantart.com/
Autor RE: Gotowanie
naru
U縴tkownik

Post體: 130
Data rejestracji: 08.01.12
Dodane dnia 26-02-2012 11:40
sa艂atka, kt贸ra podbija ostatnio serce biesiadnikow kazdej nacji i plci smiley

sk艂adniki :

*obowiazkowe smiley :

- zupka chinska vifon czerwona
- piersi z kurczaka
- przyprawa chinska lub do gyrosa
- majonez

* opcjonale :
wariant 1 <wczorajszy smiley> :
- pomidory 3 niwodniste w srodku
- oliwki zielone bez pestek
- kukurydza w puszcze
- kapusta pekinska

wariant 2 < moj bardziej lubiany smiley> :

- puszka kukurydzy
- ogorki konserwowe
- pedy bambusa
- anaas z puszki

przygotowanie :

zupk臋 zala膰 tak by woda tylko przykryla makaron dodac przyprawy od zupki, drobno pokroic piersi, podsmazyc dodac przyprawe do chinszczyzny lub gyrosa, odczekac az piersi wystygna a makaron wchlonie cal膮 wode, gdy to nastapi dodac piersi i pokrojony wariant 1 lub 2 oraz 2 lyzki majonezu wymieszac , smacznego ;D


5313685
Strona 2 z 2 < 1 2
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa U縴tkownika

Has硂



Nie jeste jeszcze naszym U縴tkownikiem?
Kilknij TUTAJ 縠by si zarejestrowa.

Zapomniane has硂?
Wy渓emy nowe, kliknij TUTAJ.
Nasze projekty
Nasze sta艂e, cykliczne projekty



Tu jeste艣my
Bannery do miejsc, w kt贸rych mo偶na nas te偶 znale藕膰



Ciekawe strony




Shoutbox
Tylko zalogowani mog dodawa posty w shoutboksie.

Myar
22/03/2018 12:55
An-Nah, z przyjemno艣ci膮 艣ledz臋 Twoje poczynania literackie smiley

Limu
28/01/2018 04:18
Brakuje mi starego krzykajpud艂a :c.

An-Nah
27/10/2017 00:03
Tymczasem, je艣li kto艣 tu zagl膮da i chce wiedzie膰, co porabiam, to mo偶e zajrze膰 do trzeciego numeru Fantoma i do Nowej Fantastyki 11/2017 smiley

Aquarius
28/03/2017 21:03
Jednak ostatnio z r贸偶nych przyczyn staram si臋 by膰 optymist膮, wi臋c b臋d臋 trzyma艂 kciuki 偶eby uda艂o Ci si臋 odtworzy膰 to opowiadanie.

Aquarius
28/03/2017 21:02
Przykro s艂ysze膰, Jash. Wprawdzie nie czyta艂em Twojego opowiadania, ale szkoda, 偶e nie doczeka si臋 ono zako艅膰zenia.

Archiwum