Tutaj b臋d膮 umieszczane odnosniki do stron, na kt贸rych znalaz艂y si臋 recenzje wydanych przez nas ksi膮偶ek
POLECAMY
Pozycje polecane przez nasz膮 stron臋. W celu zobaczenia szczeg贸艂贸w nale偶y klikn膮膰 w dany banner
Witamy
Strona ta po艣wi臋cona jest YAOI - gatunkowi mangi i anime ukazuj膮cemu relacje homoseksualne pomi臋dzy m臋偶czyznami. Je艣li jeste艣 zagorza艂ym przeciwnikiem lub w jaki艣 spos贸b nie tolerujesz homoseksualizmu, to lepiej natychmiast opu艣膰 t臋 witryn臋 - reszt臋 naszych Go艣ci serdecznie zapraszamy
Z kr贸lika jad艂am tylko pasztet- dobra rzecz, musz臋 przyzna膰. W winie to za艣 wi臋kszo艣膰 mi臋siw si臋 dobrze sprawdza.
Przepis na mega proste i szybkie ciasto (mi zajmuje godzin臋 wi臋c normalnemu cz艂owiekowi zajmie...kwadrans?)
1 dag mas艂a
niepe艂na szklanka cukru
szklanka m膮ki
3 jaja
cukier wanilinowy (1 opakowanie mo偶e by膰)
1/2 艂y偶eczki proszku do pieczenia (na sodzie te偶 wyjdzie)
dowolne owoce, jakie znajdziemy pod r臋k膮
Wszystko poza owocami miksujemy, potem na wierzch wrzucamy owoce i do piekarnika (170 stopni) wstawiamy na jakie艣 45 minut (zwykle 30 starcza). Mo偶na te偶 zrobi膰 zamiast ciasta babeczki, piek膮 si臋 oko艂o 20 minut.
Smaczne i proste pierniczki:
50 dag m膮ki
20 dag cukru pudru
20 dag miodu (ja zwykle robi臋 z podwojonej ilo艣ci rzeczy w przepisie, czyli z kilograma m膮ki, dorzucaj膮c najwi臋kszy s艂oik miodu, jaki znajd臋. Polecam wrzosowy lub gryczany)
12 dag mas艂a
1 jajo
1 dag sody oczyszczonej
2 czubate 艂y偶ki przyprawy do piernika
Na pocz膮tku mi贸d, przypraw臋 i cukier podgrzewamy razem do uzyskania jednolitej, lej膮cej masy. Studzimy nieco. M膮k臋 mieszamy z sod膮, robimy wg艂臋bienie i wlewamy mas臋 miodow膮. Siekamy, zarabiamy, czy co tam jeszcze. Dodajemy posiekane mas艂o i wbijamy jajo- zagniatamy na g艂adkie, jednolite ciasto (cz臋艣膰 mo偶na spokojnie przechowywa膰 w lod贸wce, je艣li nie mamy czasu zrobi膰 od razu ca艂ego). Ciasto wa艂kujemy i wykrawamy pierniczki, najlepiej niezbyt grube (maksymalnie na grubo艣膰 1 cm), pieczemy oko艂o 10 minut w 艣rednio nagrzanym piekarniku. Pierniczki powinny nabra膰 z艂oto-br膮zowego koloru. Pieczone zbyt d艂ugo robi膮 si臋 bardzo twarde i gorzkawe!
Mo偶na je spokojnie przechowywa膰...jak si臋 uchowaj膮 znaczy . Najlepiej polukrowa膰 je standardowym lukrem ucieranym z cukru pudru i du偶ej ilo艣ci cytryny. Mog膮 udekorowa膰 choink臋. Przechowywane w szczelnym naczyniu twardniej膮, ale w贸wczas wystarczy przed podaniem dorzuci膰 do nich kilka cz膮stek jab艂ka na przyk艂ad, to zmi臋kn膮 .
Na razie tyle, dojdzie jeszcze ciasto czekoladowo-jab艂kowe i moja wersja murzynka . Ze s艂odko艣ci mog臋 jeszcze dorzuci膰 mus czekoladowy.
- piersi z indyka < moze byc dowolne miesko>
- fasolka szparagowa
- pieczarki
- sezam
- marynata < miod, olej sezamowy, pikantna przyprawa, sos sojowy >
- bulion moze byc z kostki najlepiej zeberkowej
mieso przymarnowac tak na godzinke <mozna krocej> , podsmazyc az bedzie podpieczone, dodac warzywa, dalej podsmazac, zalac nastepnie bulionem, gdy wszystko bedzie miekkie zaklepac <woda plus skrobia ziemniaczana> sprobowac, jesli trzeba doprawic do smaku podawac z ryzem smacznego
Post體: 489 Miejscowo舵: Hell, as usual ;3 Data rejestracji: 03.11.11
Dodane dnia 24-02-2012 20:51
Ja by艂am ostatnio z Kitkiem w Woku i oczarowa艂y nas kuleczki zhimaqiu :3
Znaleziony na necie przepis:
Sk艂adniki:
r6; Anko (fasola)
r6; M膮ka z ry偶u kleistego (m膮ke zast膮pi艂am rozgotowanym ry偶em kleistym)
r6; Sezam
r6; Olej
r6; Sos karmelowy
Spos贸b przygotowania:
- Z m膮ki ry偶owej i ciep艂ej wody przygotowujemy ciasto.
- Z ciasta formujemy kuleczki, kt贸re nadziewamy past膮 fasolow膮.
- Kuleczki obtaczamy w sezamie i sma偶ymy na g艂臋bokim oleju. Podajemy z sosem karmelowym.
Jeszcze nie robi艂am, bo musz臋 upolowa膰 m膮k臋 z ry偶u kleistego, fasol臋 anko i sezam, ale zrobi臋 na pewno, bo kuleczki by艂y pyszne :3
"- Sometimes even Hell is frozen over.
- Maybe. But even Hell isn't frozen forever."
"Death In Your Eyes..." - Lucifer and Mastema
zupk臋 zala膰 tak by woda tylko przykryla makaron dodac przyprawy od zupki, drobno pokroic piersi, podsmazyc dodac przyprawe do chinszczyzny lub gyrosa, odczekac az piersi wystygna a makaron wchlonie cal膮 wode, gdy to nastapi dodac piersi i pokrojony wariant 1 lub 2 oraz 2 lyzki majonezu wymieszac , smacznego ;D
Bannery do miejsc, w kt贸rych mo偶na nas te偶 znale藕膰
Ciekawe strony
Shoutbox
Tylko zalogowani mog dodawa posty w shoutboksie.
Myar 22/03/2018 12:55 An-Nah, z przyjemno艣ci膮 艣ledz臋 Twoje poczynania literackie
Limu 28/01/2018 04:18 Brakuje mi starego krzykajpud艂a :c.
An-Nah 27/10/2017 00:03 Tymczasem, je艣li kto艣 tu zagl膮da i chce wiedzie膰, co porabiam, to mo偶e zajrze膰 do trzeciego numeru Fantoma i do Nowej Fantastyki 11/2017
Aquarius 28/03/2017 21:03 Jednak ostatnio z r贸偶nych przyczyn staram si臋 by膰 optymist膮, wi臋c b臋d臋 trzyma艂 kciuki 偶eby uda艂o Ci si臋 odtworzy膰 to opowiadanie.
Aquarius 28/03/2017 21:02 Przykro s艂ysze膰, Jash. Wprawdzie nie czyta艂em Twojego opowiadania, ale szkoda, 偶e nie doczeka si臋 ono zako艅膰zenia.